Skip to main content

25 Quotes about Adapting to Changes

Beberapa waktu ini gw merasa lelah banget. Literally lelah. Dalam sekejap, pekerjaan gw bertambah hampir dua kali lipat karena satu orang di seksi gw dipindahkan ke seksi lain. I have already had a lot of things to do in my existing tasks and now they are doubled. Selain itu, tugas baru gw ini adalah hal yang harus gw pelajari dari nol dan bukan hal yang bisa dipelajari dalam satu hari. I wanna cry huhuhu…

Dari hal ini, gw menyadari bahwa all this time I took her tasks for granted. I should have appreciated and helped her more. Tapi, nasi sudah menjadi bubur. Gw gak tau apakah kondisi ini akan membaik atau gak. Huft… lelah. I felt that no one might understand how I feel. But perhaps that is not true at all. Maybe I am just overwhelmed by the new tasks and overwhelmed by my own thoughts. I do not know.

Satu hal yang pasti, gw harus bisa menerima kondisi ini. Ikhlas dan ridho. Berpikir positif bahwa gw akan mempelajari banyak hal karena ini dan skill gw akan meningkat. That was the only solace I could think of. Oleh karena itu, gw bikin posting-an ini to cheer me up and to help me get back on my feet. Gw ingin segera terbiasa dengan kerjaan baru ini dan bisa melewati tantangan ini dengan baik. Wish me luck!!!

 

Adapting to Change
sumber: volunteers.girlscoutsrv.org


Gw mengutip quotes yang ada di sini dari berbagai sumber, diantaranya bos.com, inc.com dan goodreads.com.

 

  • Your life does not get better by chance, it gets better by change.” – Jim Rohn

  • “The wise adapt themselves to circumstances, as water moulds itself to the pitcher.” – Chinese Proverb

  • “Nobody likes to change. There will always be resistance to change, and there always will be change. And the quicker you get to that, the easier it is. It’s not such a difficult thing. If you entrench yourself and go, ‘By God, I will not change, I will not have this.’ Then, you’re a dead man. We’re great at adaptability. It’s our strongest suit.” – Nick Nolte

  • “Adaptability is not imitation. It means power of resistance and assimilation.” – Mahatma Gandhi

  • “And the most successful people are those who accept, and adapt to constant change. This adaptability requires a degree of flexibility and humility most people can’t manage.” – Paul Lutus

  • “Enjoying success requires the ability to adapt. Only by being open to change will you have a true opportunity to get the most from your talent.” – Nolan Ryan

  • “When we allow ourselves to adapt to different situations, life is easier.” – Catherine Pulsifer

  • “Adaptability is the simple secret of survival.” – Jessica Hagedorn


sumber: priceperhead.com

 

  • “There can be no life without change, and to be afraid of what is different or unfamiliar is to be afraid of life.” – Theodore Roosevelt

  • “Intelligence is the ability to adapt to change.” – Stephen Hawking

  • “Everyone thinks of changing the world, but no one thinks of changing himself.” – Leo Tolstoy

  • “We can’t be afraid of change. You may feel very secure in the pond that you are in, but if you never venture out of it, you will never know that there is such a thing as an ocean, a sea. Holding onto something that is good for you now, maybe the very reason why you don’t have something better.” – C. JoyBell C

  • “Change almost never fails because it’s too early. It almost always fails because it’s too late.” – Seth Godin

  • “When we least expect it, life sets us a challenge to test our courage and willingness to change; at such a moment, there is no point in pretending that nothing has happened or in saying that we are not yet ready. The challenge will not wait. Life does not look back. A week is more than enough time for us to decide whether or not to accept our destiny.” – Paulo Coelho

  • “Of course there is no formula for success except, perhaps, an unconditional acceptance of life and what it brings.” – Arthur Rubinstein

  • “Life isn’t about waiting for the storm to pass. It’s about learning how to dance in the rain.” – Vivian Greene


sumber: vocal.media


  • “Life is a series of natural and spontaneous changes. Don’t resist them; that only creates sorrow. Let reality be reality. Let things flow naturally forward in whatever way they like.” – Lao Tzu

  • “Learn to adjust yourself to the conditions you have to endure, but make a point of trying to alter or correct conditions so that they are most favorable to you.” – William Frederick Book

  • “If you always do what you've always done, you'll always get what you always got.” ― James P. Lewis

  • “The oak is the strongest tree in the forest, but the willow bends and adapts. When the fires and storms hit, it is the willow that survives.” ― Kara Barbieri

  • “There is only one way to survive and thrive when faced with circumstances out of our control and for which we are unprepared: ADAPT.” ― Charles F Glassman

  • “The environment around us is constantly changing, including innovations, friends, employment and moving to a different location; those who accept and excel at adaptation have smoother transitions, while others struggle.” ― R.J. Intindola

  • “Be flexible enough to change in the face of novelty and strong enough to face adversity.” ― Sivashanmugam

  • “Sometimes plans don’t come together. It’s okay. The important thing is to remain optimistic. And adaptable. To pay attention to what’s here, now, while always keeping a bright and happy future in the back of your mind and at the finish line somewhere in front of your eyes. Another opportunity will show itself.” ― A.D. Aliwat

  • “Don't be afraid of change. Prepare for it. Take advantage of it. Changes are an opportunity to improve. The shift of energy can be used to create new energy and a new direction.” ― Wayne Weiseman 

Sekali lagi, wish me luck! This too shall pass, aamiiin…

Comments

Popular posts from this blog

Puisi "Batas" oleh M. Aan Mansyur

Beberapa waktu yang lalu, gw lagi bener-bener suka sama satu puisi. Pasti udah banyak yang tau puisi ini, karena memang ia ada di film Ada Apa Dengan Cinta 2 . Puisi ini adalah puisi yang Rangga tulis untuk Cinta saat dia menuju Jakarta.  Mungkin ada yang berpendapat bahwa basi banget baru suka puisinya sekarang, padahal film AADC2 itu tayangnya udah dari 2016. But hey, it's okay to not follow the trend, isn't it? hahaha.. Tidak Ada New York Hari Ini oleh M. Aan Mansyur Semua perihal diciptakan sebagai batas. Membelah sesuatu dari sesuatu yang lain. Hari ini membatasi besok dan kemarin. Besok batas hari ini dan lusa. Jalan-jalan memisahkan deretan toko dan perpustakaan kota, bilik penjara dan kantor walikota, juga rumahmu dan seluruh tempat di mana pernah ada kita. Bandara dan udara memisahkan New York dan Jakarta. Resah di dadamu dan rahasia yang menanti di jantung puisi ini dipisah kata-kata. Begitu pula rindu, hamparan laut dalam antara pulang dan se

Review: Novel "Harga Sebuah Percaya"

Beberapa hari yang lalu gw baru selesai baca novelnya Tere Liye yang berjudul “Harga Sebuah Percaya” . Sebelumnya gw pernah review novel “BUMI” karya Tere Liye (bisa dibaca di sini ). Sampai saat ini masih belum ada mood untuk ngelanjutin review novel “BULAN” , sekuel dari “BUMI”. :( Gw punya novel ini dari akhir Agustus 2019. Saat itu akun official Gramedia lagi diskon, akhirnya gw beli lima novel Tere Liye dan salah satunya “Harga Sebuah Percaya” ini. Empat novel lainnya masih terbungkus rapi dan gw masih belum ada mood untuk baca. Mungkin salah satunya akan segera gw baca saat liburan akhir tahun ini. Lagi pula saat ini gak ada drama Korea yang diikutin, jadi gw punya banyak waktu luang untuk baca. dokumentasi pribadi Review ini mengandung SPOILER! dan juga sangat subjektif! Jadi gak apa-apa kalau ada yang punya pendapat lain. Let’s respect each other and I’m very open for a discussion! Silahkan comment di bawah, pasti gw bales kok hehe… Overall , Nov

Hambatan Dalam Kepemimpinan

Sering menyalahkan situasi Seorang koruptor yang dihadapkan ke pengadilan mengatakan bahwa ia sebenarnya korban situasi. Sebenarnya ia bukan korban situasi, namun ia melarutkan diri dalam situasi dan menggunakan situasi sebagai alasan untuk berbuat jahat. Situasi melahirkan pemimpin yang cocok untuk zamannya. Sejarah telah membuktikan kebenarannya. Kebanyakan panglima perang menunjukkan wibawanya pada masa peperangan tetapi tidak cocok memimpin kelompoknya pada masa damai dan tenteram. Pemimpin yang dapat melihat situasi yang dihadapi dan cerdas menanggapinya, mampu memberikan perintah pada saat yang tepat dan mengambil inisiatif. Pemimpin seperti ini tidak perlu menjadi ahli di bidangnya tetapi memahami pengetahuan umum di bidang itu. Di samping itu anda tentu saja harus memiliki kemampuan teknis dan profesional agar anda berwibawa dalam mengatur roda kepemimpinan serta mengambil keputusan yang komunikatif dan meyakinkan. Tidak berhasil memotivasi mereka Kebolehan seorang pemimpin

Itinerary and Budget South Korea Trip [May 2016]

Setelah sepuluh postingan sebelumnya itu menceritakan tentang kejadian apa aja yang terjadi selama perjalanan gw, Nono dan Anita di Korea Selatan pada tanggal 1 – 10 Mei 2016, kali ini gw akan memposting mengenai keseluruhan itinerary kita dan juga budget gw selama traveling kemaren. Sebelum liat itinerary aktual kita pas di Korea Selatan, ini gw kasih liat itinerary yang kita rencanain sebelum berangkat: ( please click and then  open image in new tab  for bigger resolutions ) Rencana Itinerary di Korea Selatan